GITHO Nijlen-werkplaatsen

← Terug naar Projecten

Een vervallen huis en gammele werkplaats op een hoekperceel ruimden plaats voor een nieuwe administratieve vleugel van de gemeenteschool GITHO te Nijlen. Door een deel van de gevelbekleding van de nieuwbouw door te trekken over de bestaande klassenvleugel werd de hoofdinkom van de school terzelfdertijd opgewaardeerd.

 

Het gebouw maakt gebruik van zink, betonpanelen en baksteen om een duidelijke vormelijke geleding in het gebouw te brengen. De betonpanelen vormen een stevige sokkel en lopen mee omhoog ter plaatse van de trappenpartij. De polyvalente zaal werd bekleed in zink en vormt het sleutelstuk op de hoek van de schoolcampus. Een blok met klaslokalen en burelen in gemengde baksteen  vormt het straatbeeld aan het steegje dat hoofdingang en achterinkom verbindt.

 

Als bijkomend architecturaal accent werd het logo van de school uitgespaard uit de betonpanelen aan de inkom.

 

Op de platte daken werd een groendak geplaatst. Ondanks de uitgestrekte vorm van het perceel (die de compactheid van het gebouw niet bevordert) werd -zonder gebruik te maken van dure duurzame technieken- toch voldaan aan de E70 norm door voldoende aandacht te schenken aan een doorgedreven isolatie en luchtdichtheid. Op deze manier kon zowel het budget als de vereiste energieprestatie gerespecteerd worden.

 

  • Termijn: oplevering 03.2013
  • Opdrachtgever: Gemeente Nijlen
  • Kostprijs: €1.528.878,55 (bouwkost excl BTW)
  • Filed under: Diensten, Kantoorgebouwen, Onderwijs
  • Adres: Gemeentestraat 24, 2560 Nijlen