Klimhal Klimax – Puurs

← Terug naar Projecten

Het bestaande klimcomplex de Klimax in Puurs krijgt er een nieuwe boulderzaal, accommodatie en cafetaria bij.

We bouwen zo compact mogelijk en positioneren een centraal volume tussen de bestaande sporthal en klimzaal I. Het centrale volume met inkomzone, accommodatie en berging beslaat twee verdiepingen en vormt de schakel tussen de verschillende sportzalen van het complex. De overige grondoppervlakte wordt benut als boulderzaal.

Het plan is zuiver en functioneel. Vanuit de inkom gaan bezoekers naar de kleedkamers en de foyer met onthaalbalie op de verdieping. Hier nemen sporters de trap naar de lager gelegen klimzaal I en de boulderzaal. De foyer heeft uitstekend zicht op beiden.

De boulderzaal heeft een vrije hoogte van 7m. De stalen structuur van kolommen en liggers is afgewerkt met geprofileerde staalplaten en een lage betonnen plint. Dankzij lichtkoepels blijven wanden en delen van het dak vrij voor klimpanelen.

We creëren een sobere en minimalistische architectuur met materialen in hun “eigenlijke” verschijning. Beton mag beton zijn, metaal metaal. De boulderzaal wordt uitgevoerd in lichtgrijze stalen beplating en een betonnen plint. De staalplaten reflecteren het licht naargelang weer en omgeving. Hierdoor gaat het gebouw op in de omgeving en komt het volume ‘lichter’ over. Het rood gevelmetselwerk van de inkomzone is bestand tegen vandalisme. Dankzij het gesloten karakter van de gevel komt het logo tot zijn recht.

  • Termijn: UITVOERING april – september 2015
  • Opdrachtgever: AGB Puurs
  • Kostprijs: € 789 702
  • Filed under: Sportinfrastructuur, Wedstrijden
  • Adres: Cyriel Verschaevestraat 17 – 2870 Puurs