Sporthal de Zoest – Zoersel

← Terug naar Projecten

Het project betreft de nieuwbouw van een sportcomplex met sporthal en dans- en turnzaal in Zoersel. Het complex bestaat uit twee delen: De sporthal, met de plaatselijke volleybalvereniging BVBA VOC Amigos als bouwheer, en de dans- en turnzaal, met de plaatselijke turnvereniging BVBA The Sky is The Limit als bouwheer. Dankzij 2 toegangen kunnen beide delen onafhankelijk functioneren.

De sporthal is geschikt voor volleybal en andere zaalsporten. Dankzij een logische organisatie vinden gebruikers vlot hun weg. Vanuit de inkom begeven sporters zich naar de spelersgang met kleedkamers en gaan bezoekers rechtstreeks naar de sporthal. De eerste verdieping omvat de cafetaria en de polyvalente ruimte met zicht in de sporthal, en de vergaderzaal.

Het gedeelte met de turn- en danszaal, de bijhorende cafetaria en de accommodatie is verbonden met de sporthal, maar kan ook afzonderlijk functioneren dankzij een tweede inkom. De turnzaal is opengewerkt naar de spelersgang zodat sporters vanuit de zaal zicht hebben op de kleedkamers. De danszaal kan met behulp van een uitschuifbare wand in twee verdeeld worden. De cafetaria bevindt zich tussen de turn- en danszaal en heeft een optimaal zicht op beide zalen. De ruimte boven de cafetaria wordt benut als berging.

Aan de voorzijde van het gebouw plaatsen we de lagere volumes met de accommodatie. Vervolgens rangschikken we de zalen van klein naar groot zodat het gebouw licht oogt in het straatbeeld. We kiezen sobere bardageplaten voor de grote volumes en antraciet grijze baksteen voor het lage volume aan de voorzijde. De rode baksteen zet het dubbel hoge volume in de verf en is vandalismebestendig. De houten gevelbekleding geeft de hoofdinkom extra cachet. Het resultaat is een hedendaags en duurzaam gebouw dat zich in de omgeving integreert.

Het project kwam tot stand onder de vorm van een Design- & Build formule (realisatie door Pellikaanbouw).

  • Termijn: UITVOERING 2011-2012
  • Opdrachtgever: BVBA VOC Amigos (sportzaal) - BVBA The Sky is The Limit (dans- en turnzaal)
  • Kostprijs: €2 733 084
  • Filed under: Sportinfrastructuur, Wedstrijden
  • Adres: Achterstraat 30, 2980 Zoersel