Sporthal Diepvenneke – Vosselaar

← Terug naar Projecten

Sportcomplex Diepvenneke onderging een ware metamorfose: de verouderde polyvalente zaal met cafetaria en conciërgewoning werd afgebroken en grenzend aan de bestaande sporthal werd een nieuwe sporthal met grote zaal, danszaal, gevechtsportzaal en bijhorende accommodatie opgetrokken.

We gaan de uitdaging aan en ontwerpen een functionele sporthal die aansluit op de bestaande sporthal. Een helder en logisch plan zorgt ervoor dat bezoekers vlot hun weg vinden. Het stapelen van functies is een logisch gevolg van de beperkte grondoppervlakte. Cafetaria en danszaal worden ondergebracht op de verdieping. Dankzij haar positie tussen de bestaande en de nieuwe sporthal heeft de cafetaria zicht op beiden.

De architectuur is sober, minimalistisch en hedendaags. We herleiden de circulatie-oppervlakte tot een minimum. Het resultaat is een compacte, duurzame en budgetvriendelijke sporthal die ruimte laat voor open plekken en groen.

Het project kwam tot stand onder de vorm van een Design- & Build formule (realisatie door Pellikaanbouw).

  • Termijn: UITVOERING 09/2013 – 07/2014
  • Opdrachtgever: Gemeentebestuur Vosselaar
  • Kostprijs: € 2 291 469
  • Filed under: Sportinfrastructuur, Wedstrijden
  • Adres: Sportcomplex Diepvenneke, 2350 Vosselaar